מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.
הפקדת צוואה הדדית אצל רשם הירושות
שלום, ערכו לי ולבעלי צוואה הדדית השנה. 1. האם העו""ד שערך את הצוואה יוכל להפקיד את הצוואה עבורי ברשם הירושות או שרק אני באופן אישי צריכה לעשות כן ? 2. במידה ואכן רק אני יכולה להפקיד. ובעלי מאז עריכת הצוואה, איננו מרגיש כל כך טוב ולא יכול להגיע לרשם, האם מספיק שרק אני אפקיד עבור שנינו ? תודה מראש.

הרשמים לענייני ירושה מפרשים את החוק כך שרק עושה הצוואה יכול להפקיד אותה. כלומר נדרשת נוכחות אישית של עושה הצוואה אם כי מותר ללוותו. ידוע להם שיש בכך אפליה כלפי אנשים מוגבלי תנועה אך נכון לעכשיו אין פתרון אחר.
מה לגבי זה אם רק אחד מבני הזוג מוגבל בתנועה ? הרי מדובר בצוואה הדדית האם אכן בכל מקרה שניהם צריכים להגיע באופן אישי לרשם ? האם עו"ד מנסיבות אלו יכול להחליפו ? תודה מראש .