מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
כיצד יחולקו נכסים במקרה שאחד מבני הזוג נפטר? האם עובר אוטומטית בירושה לבעלי?
שלום רב, ברצוני לברר עניין - אני ובעלי נשואים מזה למעלה מעשור אם כי עמדנו בפני משבר גדול. אנו מנסים לשפר את הזוגיות אך איני יודעת לאן תוביל הדרך וייתכן כי בסוף ייפרדו דרכנו בגירושין. רציתי לדעת, מה קורה במצב שבו אחד ההורים (בעל נכסים רבים) נפטר - האם באופן אוטומטי החלק היחסי שלי בירושה, הופך להיות גם של הבעל? מה ניתן לעשות במקרה כזה? תודה

בעקרון - כל עוד בני הזוג נשואים ומקיימים קשר כלשהו, גם אם אינו מיטבי, וכל עוד לא עשו צוואה, במותו של כל אחד מהם יחולו כללי הירושה שבחוק הירושה: בן הזוג יירש. מי שרוצה להתחמק מכללי הירושה שבחוק מוזמן לעשות צוואה ובה יוריש את הרכוש שלו כרצונו. אם ישתפרו היחסים, אפר לעשות צוואה אחרת. עלות עשיית צוואה היא מחיר קטן לעומת שלוות הנפש שתתן עשיית הצוואה.
תודה לך רונן. רציתי לחדד את שאלתי - אני מתכוונת למצב שבו טרם ירש צד א' מהוריו רכוש אך בבוא העת (כשיקרה) מעוניינים למנוע מצב שבו הרכוש שירש צד א' לא יחולק לצד ב' במקרה של גירושין (לא מוות) . האם ז"א שיש לרשום הנכסים ע"ש צד א' ובמקביל לכתוב צוואה?

מה שכתבתי נכון גם לאדם שעשוי להפרד מבן זוג וגם להוריו. הוריו של אדם, היודעים כי הוא עומד בפני פרידה, ראוי שיעשו צוואה מתאימה המתייחסת למצב בו יורש שלהם ייפרד מבן-זוגו (השימוש בלשון זכר הוא לצרכי נוחות בלבד) בין לפני שיישר אותם ובין אחרי.
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד