מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.
הסתלקות מירושה כנגד העברת דירה במתנה
על עזבונה של אימי התקבל צו ירושה, אחיי ואבי הציעו לי להסתלק מהעיזבון כנגד קבלת דירה של אבי (שאינה חלק מהעיזבון), כיצד אני יכולה להבטיח שאכן את קבלת הדירה לאחר הסתלקותו מהעיזבון? כיצד אני יכולה לקבל הקלה במס הרכישה כאשר זו דירתי השלישית? הוצע לי לבצע אם אבי עסקת מתנה, ברם לנוכח ניסיון העבר אני חוששת כי לאחר שהסתלק מעזבון הוא יעשה מנילופציה בכדי לחזור בו מהמתנה. לפיכך, כיצד אוכל לקבל הקלה במס רכישה וכיצד אוכל למנוע מאבי לחזור בו מהמתנה לאחר הסתלקותי. תודה מראש

הפניה שלך על פניה היא פניה לקבלת יעוץ לשם ביצוע עברות מס, או לחילופין מה שמכונה בלשון המשפטית "תכנון מס אגרסיבי" המחייב דיווח לרשויות המס. נראה לי שפורום זה איננו המקום המתאים לקבלת תשובות לשאלות כאלו..