לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אילן

ייעוץ בהכנת צוואה במקרה של יורש בעל חובות

אני מעוניין להכין צוואה ולהלן הסוגיה שאבקש ייעוץ לגביה. אני גרוש, בבעלותי דירת מגורים אחת והון פנוי להשקעה בדירה נוספת. יש לי שני בנים בגירים. לאחד הבנים (להלן בן1) עומדים צווי עיקול עקב עסק שכשל, ואיני חושב שבמצב ייפתר בקרוב. לבן זה אין דירה בבעלותו. לבני השני (בן2) יש דירת מגורים ואין צרות... ברצוני להכין צוואה אשר תחלק את הנכסים שווה בשווה בין שניהם, אך אני חושש ממצב בו בן1 יפסיד את הדירה לאחר קבלת הבעלות עליה. אני שוקל לרכוש דירה נוספת בהון הפנוי, בכוונה שבן1 יירש אותה בעתיד. בן2 יירש את דירת המגורים הנוכחית. לאור המצב, להלן השאלות: - האם קיימת אפשרות להוריש את 2 הדירות לבן2, כאשר הדירה השניה תימצא בנאמנות אצלו עד סיום בעיותיו של בן1 ועד אז הוא ישכיר אותה ויעביר לבן1 את דמי השכ"ד? - האם ניתן למנות נאמן אשר יחזיק את הדירה השניה או שתיהן? - האם הנכסים אשר בידי הנאמן עלולים להיתבע ע"י הנושים של בן1? - תודה רבה

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

התשובה הקצרה לכל שאלותיך היא - כן! התשובה המפורטת היא - הכנת צוואה כאמור היא ענין מורכב שיש לו מגבלות חוקיות מצד אחד והשלכות חוקיות מצד אחר ויש גם דיני מסים שיש לשקול אותם. אם יש לך הון פנוי, הקצה חלק זעיר ממנו ורכוש לך שרות משפטי טוב - ערוך צוואה מפורטת ומתאימה. אשמח לעזור בנושא, אולם הפורום אינו מסגרת מתאימה למתן ייעוץ ועריכת צוואות כפי שנדרש לך, כיוון יש צורך לרדת לפרטים רבים.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות