מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.
הסתלקות בעזבון בשווי של חצי דירה
אני ואחי ירשנו בחלקים שווים, 3 דירות ששוווין 1.5 מיליון שח כל אחת ודירה נוספת ששוויה 2.5 מיליון שח(להלן יקראו דירות 3 קטנות ודירה אחת גדולה בהתאמה). אנחנו מעוניינים לחלק את הירושה כך שלי תשאר דירה אחת קטנה(אבל מסוימת מתוך השלש) וחצי מהדירה הגדולה ולאחי 2 קטנות וחצי של הגדולה(הוויתור שלי בפועל הוא על חצי דירה קטנה). מה לציין בבקשה לצו קיום צוואה בסעיף 6: "פרטי החלק או המנה שמהם הסתלק". כמו כן בתצהיר בדבר הסתלקות מעזבון, מה למלא בסעיף: שיעור הסתלקותי מהעיזבון הוא: תודה

פרוש של "מנה" : נכס מסויים המיועד ליורש מסויים. כלומר עליך לתאר את הנכס המסויים ממנו הסתלקת. שים לב שהתאור הזה יופיע בצו הירושה.