לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שמעונה

איך לדרוש שאבא ישאיר צוואה

שלום רב, אנחנו 4 ילדים אמא נפטרה לפני 9 שנים ואבא חי באותו בית על שטח של 4 דונם עליו בנה בצורה לא חוקית כמה דירות להשכרה ובנוסף בנה בית נוסף בפרויקט בן ממשיך והבית רשום על שם אחותי. (היום כשרצתה לקנות בפרויקט עם הטבות לרוכשים דירה ראשונה, נמצאה כלא זכאית מכוון שיש על שמה דירה שד"א אבא דאג להחתים אותה על ויתור). ואני גרה בקראוון בחצר של אבא. היום כבר צפוף לנו (5 נפשות בקראוון) וביקשתי לבדוק אפשרות לבנות על השטח. אבל כדי להגיש אישורי בניה הרי ברור שצריך לפנות את המבנים ללא אישור בניה(כולל שלי). אנחנו בין האחים מפולגים ולא ביחסים טובים עם אחי. ואבא נמצא באמצע ותחושת בטן שלנו היא שאבא יוריש לו הכל. לפי מה שאבא אומר אין צוואה כי הוא לא יודע איך לחלק את הירושה מבלי שנמכור את המשק. היות והוא מנהל מערכות יחסים עם נשים אני חושבת שעלנו לחשוב איך לחייב אותו להכין צוואה ושנדע מה בצוואה ואת החלק של אמא ז"ל היינו רוצות שיחלק שווה בננו. אשמח לדעתך והמלצתך בנושא

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

חוק הירושה שולל מכל וכל עשיית צוואה מאולצת. צוואה כזאת פגומה וסביר שבית משפט יבטל אותה, אם תטען ותוכח טענת האילוץ. בעקרון אביכם יכול להוריש את רכושו כרצונו למי שירצה. נראה שראשית לכל יש לבחון מה הן הזכויות של אביכם בנכס ובהתאם מה היו הזכויות של אמכם המנוחה בנכס ומה ירשתם ממנה. בנוסף ייתכן שהאחות שלך יכולה לטעון שהבית שבנתה הוא שלה.

שמעונה

איך אוכל לברר מה הזכויות של אמא והאם אני יכולה לבקש את החלק שלה, (אבא מהמר בכספים ועתיד לקבל כנס בשווי 5 ספרות על המבנים הלא חוקיים). וכיצד אחותי תוכל לטעון שהבית שלה, שבעצם שבנה ע"י אבא שדאג להחתים אותה על ויתור?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות