מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
להוריש את רכושי לעמותה/עמותות
שלום.אני מעונין להבין איך עושים את זה. כלומר-אינני מעונין שמשפחתי תקבל את ירושתי. גם לציין שרוב ברכושי עתיד להגיע אלי בפסיקה משפטית לגבי תביעה על רשלנות רפואית שהגשתי. בנוסף רציתי לדעת מה קורה עם כספיי במידה ואהיה "תלוי" באחרים עד כדי מצב שימונה לי אפוטרופוס(למשל מהמשפחה)? ושאלה אחרונה-איך חותמים בישראל על טופס DNR?שלא להחיות אותי במידת הצורך? ואיך זה מסתכן עם תעוד "אדי "שחתמתי,על מסירת איברים לאחר מותי? ברור לי שצריך ללכת לעו"ד לגבי כול הענינים האלו.אני רק מעונין לקבל מידע על מה שאפשר או מידע כללי.תודה

שלום לאברהם. טוב שהסתפקת רק בשאלות אלו, שכן היריעה קצרה. בעקרון אתה יכול לצוואת את רכושך כרצונך. לשם כך קיים עקרון חופש הציווי. אתה יכול לבחור בין לצוות את רכושך לגוף שקיים כבר, או למדינה. הסברים לא אתן כאן בשל קוצר היריעה, אלא עליך לבוא ליעוץ פרטני. לגבי DNR - הוראה שלא להחיות אותך: יש טופס מיוחד לענין במסגרת חוק החולה הנוטה למות, התשס"ו-2005 ובמסגרת חוק זכויות החולה. חפש ותמצא. מלא את טפסים כראוי והפקד אותם כחוק. כרטיס אדי אינו נוגע לענין שכן הטפסים האלה עוסקים בך עד המוות. תרומת אברים היא לאחר המוות. כרטיס אדי רק מלמד על רצונך לתרום אברים וממילא התרומה מתבצעת רק אחרי המוות או סמוך לו מאוד.
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד