מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.
שאלה על מתן ייפוי כוח לעו"ד ,כדי שיחתום על שכ"ט עבור הלקוח .
כרגע מדובר בעו"ד מקצועי אשר ממטפל כבר כמה חודדשים ,בתביעה לירושה עבור הלקוח שלו. הבעייה היא ,כי נודע לאותו הלקוח,,כי בעבר העו"ד הנ"ל הגיש תביעות כספיות נגד הלקוח-מסויים ,שאותו ייצג בביהמ"ש, מכיוון שדרש ממנו דרישה כספית נוספת,לפי פרשנות העו"ד ,שטען שמגיע לו שכ"ט נוסף. השאלה שלי,האם קיימת אפשרות לתת ייפוי כוח ,לך ,עו"ד גדות ,כדי שתחתום במקום הלקוח ,על שכר הטרחה כדי למנוע ממנו להגיע למצב דומה בעתיד? ידוע שיש לעו"ד ביטוח מקצועי,וללקוח אין ביטוח כזה. ברור לי שבעבור ייפוי הכוח שיינתן לעו"ד גדות ,או לכול עו"ד אחר, תשולם תמורה הולמת. הנושא עלה ,מכיוון שבעוד 3 שבועות אמור להתקיים דיון מכריע בביהמ"ש, והעו"ד של הלקוח הנוכחי, שילם לו עד היום כסף מזומן לכו לפעולה שביצע,(עד היום לא נחתם ביניהם שכ"ט, כי הוסכם שיהיה רק תשלומים בבמזומן. כנגד קבלות -כחוק.) כעת בטרם הדיון, העו"ד מבקש לחתום מיידית על שכ"ט, אחרת אמר ,שלא יופיע לדיון,-המכריע , וזאת לאחר ששולמו לו עד היום כול סכומי כספים במזומן, ללא חתימה על שכ"ט. לכן הלקוח רוצה שיהיה עו"ד שיעשה במקומו את הסכם השכ"ט ,מכיוון שהוא לא מבין בקריאת החומר המשפטי. אודה לתשובתך באם הדבר אפשרי ?.
סליחה אם לא הבהרתי עצמי ברור, המדובר הוא על עו"ד בשם ג. אשר כן מעוניין לעשות הסכם שכ"ט , אבל ,מכיוון שהלקוח לא מבין את כול הניסוחים המשפטיים של ההסכם, הוא מודאג ופוחד לחתום, לעו"ד ג. כדי שלא ליפול בזה. לכן ,הלקוח שואל :האם ישנה דרך ,בכדי לשתמנע טעויות בעת חתימת ההסכם לשכ"ט, כמו למשל, באמצעות התקשרות לעו"ד נוסף ,שיישמש כמיופה -הכוח של הלקוח, וכמיופה כוח ,יקרא העו"ד הנוסף,את הניסוח של השכ"ט, וגם יחתום עליו אצל עו"ד ג. האם זה אפשרי ? אשמח לתגובתך. בהזדמנות זו ,ברצוני לציין את הערכתי הרבה ,לכול הסבלנות ועל הרצון הטוב, לעזור בפורום זה, כן ירבו אנשים טובים כמוך, כול הכבוד לך.

לדעתי - לפי כללי האתיקה ופסיקת בתי משפט מחובתו של עו"ד לערוך הסכם שכר טרחה עם לקוח. עו"ד שלא עשה הסכם שכר טרחה לוקח סיכונים: שבבוא היום לתבוע את שכרו, (א) בית משפט ידחה את תביעתו (ב) בית המשפט יקבל את תביעתו אך יפסוק לו שכר טרחה נמוך בהרבה ממה שדרש. עו"ד המייצג צד בבית משפט אינו ראשי שלא להופיע על דעת עצמו לדיון. עליו לבקש רשות מבית-משפט, להעדר מהדיון ולציין את הסיבה. סביר שאם בית המשפט יתיר לו ללא להופיע, יידחה הדיון כדי שהלקוח יוכל למצוא לעצמו עו"ד אחר. שים לב, שפורום זה נועד לטיפול בשאלות של ירושה ולא באתיקה של עורכי דין. כמו כן - לקוח המעונין בשרות משפטי ממני מתבקש לפנות ישירות ולא באמצעות הפורום. שבת שלום.