משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותאני ואחי רוצים לעשות הסכם יורשים רק לגבי דירה שבבעלותי אימי ושהוא צפוי להוריש לנו

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

אני ואחי רוצים לעשות הסכם יורשים רק לגבי דירה שבבעלותי אימי ושהוא צפוי להוריש לנו

מאי
מאיר

במידה ואני משלם סכום מסויים לאחי ועושה איתו הסכם יורשים לגבי רק דירה שאנחנו צפויים לקבל מהאמא(האבא עדיין בין החיים)האם זה חוקי? אין מדובר בהסכם ירשים לגבי כסף מזומן אלא רק לגבי דירה? האם במידה ואני מעביר לאחי כסף כיום עבור הזכות לקבל ממנו במתנה חצי מהדירה בבוא היום, האם זה אירוע מס והאם זה מותר על פי חוק הירושה? איך אני מבטיח שבמידה ואחי שינה את דעתו או במידה ואמא שלי תשנה את הצוואה לא שילמתי סתם חצי מיליון שח לאחי ובסוף חצי מהדירה לא יינתן לי במתנה??

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

חוק מיסוי מקרקעין מטיל מס רכישה ומס שבח על כל עסקה בה מועברות זכויות בנכס מקרקעין, או בקשר לנכס מקרקעין, כולל מכירת זכויות עתידיות. לועזית - עסקה ב"אופציה". לגבי בטחון בעסקה - יש פתרונות שונים כמו בכל עסקת מכר. צריך להתאים פתרון לעובדות המסויימות של הנכס ושל הצדדים. לשם כך יש פנות לייעוץ פרטני.