ש.

שאלה משפטית התמודדות לקוח נגד עו"ד בבימ"ש לתביעות קטנות

שלום לעו"ד גדות,וכול הכבוד לך על ניהול הפורום המוצלח. ברצוני לשאול, מה קורה כאשר עו"ד מגיש תביעה,נגד הלקוח שלו - בביהמ"ש לתביעות-קטנות: האם על הלקוח להתמודד נגד העו"ד (שהוא בעל הידע המשפטי) או שהלקוח רשאי להביא איתו עורך דין ,שיתמודד מול העו"ד התובע ? (בכדי שיהיה שוויון -משפטי בין השניים.) אשמח לתשובתך המלומדת. בתודה ש.

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

התשובה בחוק בתי המשפט " 63. (א) ייצוג בעל דין בבית משפט לתביעות קטנות על ידי עורך דין יהיה רק ברשות בית המשפט ומטעמים מיוחדים שיירשמו; בעל דין רשאי, ברשות בית המשפט, להיות מיוצג על ידי ארגון שקבע לענין זה שר המשפטים, ובמקרה זה ירשה בית המשפט לבעל הדין שכנגד להיות מיוצג כפי שיורה." כלומר אפשר לבקש רשות לייצוג על ידי עו"ד ולשופט/ת יש סמכות להתיר או לאסור.

שרון ש.

תודה רבה !!!