לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלה

חובותיי וחובות אחי כיורשים

שלום רב, אבי נפטר לפני מספר חודשים באופן מפתיע. הוא היה בעל עסק, והותיר אחריו חובות על סך 2 מיליון שקלים. היורשים הם אני, אחי ואמי (אשתו עד יום מותו). לדברי אימי, אני ואחי גם חייבים בחובותיו שכן הוא חתם על ערבות אישית בכל הקשור להלוואות שנטל לטובת העסק. יש לציין כי בבעלות אבי ואמי בית פרטי אשר שוויו כ-2 מיליון שקלים. מעבר לכך אין רכוש משמעותי. האם אמי צודקת? האם אכן אני ואחי חשופים לתביעות הנושים/עיקולים וכדומה? תודה!!!

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

התשובה בעקרון היא - כן! יורש יורש לא רק זכויות, אלא גם חובות. אם אביך לא השאיר צוואה, הזכויות והחובות שלו מתחלקים בין היורשים: חצי האם ורבע כל אחד מהילדים. יש לפעול נכון בענין. אם יש ספק שכל מה שהשאיר אחריו המנוח שווה פחות מכלל החובות שלו, מומלץ שתפנו לקבלת יעוץ ראשוני מעו"ד שעוסק בפשיטת רגל. ייתכן שהפתרון הנכון לכם הוא הליך של פשיטת רגל. אם הבית שווה הרבה יותר מסך כל החובות, אין זה ההליך המתאים, אלא יש לטפל בעזבון. .

אלה

ראשית תודה רבה עו"ד גדות - הייתי בטוחה שבמידה ומדובר בחובות של חברה בע"מ, היורשים מוגנים מפני הנושים ומעיקולים למיניהם... יש לציין כי אמי הייתה שותפה עם אבי בחברה שהקים. מתשובתך אני בעצם מבינה כי אני ואחי לא מוגנים?

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

לא ציינת בשאלתך שמדובר בחובות של חברה בע"מ. חובות של חברה נשארים בחברה ואינם עוברים בירושה. אולם ערבות היא התחיבות אישית. כאשר נושי החברה לא יוכלו לגבות מהחברה את חובותיהם אני מניח שה יגישו דרישות או תביעות לפי הערבות האישית שחתם אביך. במקרה כזה יש חוב אישי של המנוח וחוב כזה כן עובר בירושה. החוב יהיה לפי הערבות כלומר אם הערבות מוגבלת בסכום או בזמן, או רק כלפי נושה מסויים, או בתנאים אחרים, תמשכנה לחול הגבלות אלו גם כלפי היורשים.

אלה

תודה רבה על תשובתך המפורטת!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות