מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
ריבוי יורשים ושימוש באמצעי לחץ
אני אישה מאוד מבוגרת. ואני יורשת רכוש של אחותי שהיתה ללא בעל וללא ילדים. הבנים של אחותי השניה שגם נפטרה הם יורשים גם כן. הם לא בקשר איתי ומשפחתי עשרות שנים בגלל צוואה לא שווה של אבי ז"ל. עכשיו יש צו ירושה של אחותי שנפטרה כערירית כך הבנתי, לא קיבלתי אותו בתעודה. הם הגישו את הפעולה לכך. עכשיו מתקשרים אלי אנשים שאומרים שהם עורכי דין של הבנים של אחותי, ומנסים להפעיל עלי כל מיני לחצים. אני אינני מעונינת בקשר איתם בשיחה, ובכלל גם המשפחה שלי. כי בעבר אחד הבנים שלה דיבר איתי בטלפון ואיים עלי בכל מיני הליכים משפטים בגלל הצוואה הלא שווה של אבי. אני לא מעונינת בכל מקרה בכל קשר איתם. שאלתי היא אם משהו פונה בנושא ירושת אחותי הערירית, הוא חייב להראות יפויכח? אני לא חייבת להאמין לבנאדם בטלפון, זה בכלל נהוג שעורך דין מתקשר לאנשים שהוא לא מיצג אותם? בשאלות ודרישות? הבנתי משיחה עם חברה שזה דבר לא נהוג, וכך היה בעבר במשפחתי. מה לעשות? אני לא מפחדת בכלל, אני פשוט לא רוצה כל קשר איתם בשיחה. חשבתי שעורך דין שמיצג אותם מחויב לשלוח הכל במכתבים רשומים אלי וזהו. נראה לי גם שעורך דין מתקשר זה או שאינו עורך דין או שהוא מנסה לאיים עלי באופן מסוים, בנתיים לא השבתי לו. אני שוקלת לפנות למשטרה. מה דעתך? או שלהמתין פשוט שיפנה אלי בכתב בלבד?

אנשים נזקקים לעורכי דין במקרים בהם קשר ישיר פנים אל פנים אינו מתקיים מסיבות שונות. עורך דין רשאי לפנות ישירות לצד שכנגד אם הצד שכנגד אינו מיוצג ע"י עו"ד אחר. לאור מה שתארת ראוי לך לשקול העסקת עו"ד מטעמך. אוכל לעזור אם תהיי מעונינת - נא פני אלי ישירות דרך אתר זה. .
תודה אני בהחלט אשקול זאת אבל מה פתאום לפנות ולהטריד. יש דרך לפנות לא? הוא בכל מקרה חייב ל ציג יפוי כח לא? מי ידע את מי הוא מייצג,? האם לא חובתו לשלוח מסמכים שמעידים על כך? מה זה ענינו אם יש לי כרגע עורך דין או לא? קודם הוא חייב להוכיח שהוא פןעל כמיצג כחוק לא? אולי כשישלח יהיה קל להתקדם. -אני מבענה שגם אם אתה תיצג צריך יפוי כח. אבל גם אתה לא תדע אם לאחד היורשים יש עורך דין או לא אבל זה חובתך להראות להם יפוי כח או שאני טועה. ממתי מדברים עם אדם ללא יפוי כח חוקי? אני מתכוונת לצערי לפנות למשטרה על הטרדה. וגם הבנתי שזה בנגוד לכללי עורכי הדין, אסור לשדל לקוחות באופן יזום. אני טועה? הוא לא מפסיק להתקשר אלי ולילדי. האם באן נורמלי הוא למעשה חייב לפנות בכתב אךי עם מסמכים שציינתי כדי לעשות צעד כלשהו?

את רשאית לדרוש שיוצג לך יפויי-כח כתנאי לפתיחת שיחה. . כמו כן אם את סבורה שאותו עו"ד מטריד אותך ואת משפחתך, הגישי תלונה בלשכת עורכי הדין. איני סבור שהמשטרה תתערב.