מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.
ירושה של ערירי שהותיר אחריו אחים בלבד
מוריש ערירי הלך לעולמו. הותיר אחריו אחים בלבד. אין צוואה. אחד האחים נפטר 15 שנה לפני המוריש. בפטירתו הסתלקו ילדיו מן העיזבון לטובת אמם. האם כעת ילדיו זכאים לרשת אותו , או שמא אמם מתוקף כך שבשעתו צאצאי היורש הסתלקו לטובתה?

הילדים של האח שנפטר לפני המוריש יורשים את חלקו של אותו אח בעזבון המוריש. אשת האח הנפטר אינה זכאית לרשת ואי אפשר להסתלק לטובתה