משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותירושה וזכויות ידוע בציבור

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

ירושה וזכויות ידוע בציבור

צחי
צחי

שלום, הנני נמצא במערכת יחסים מזה כ 9 שנים ואני מוכר כידוע בציבור. לבן זוגי (שיבדה לחיים ארוכים)מספר נכסים שצבר לבד במהלך חייו (מלבד דירה שירש חצי שנה לאחר הכרותנו). בצוואתו כתב שהוא מוריש את נכסיו לאחייניו כאשר באחד מנכסים אלו מעניק לי זכות מגורים עד יום מותי בנוסף לכך, הוא מעניק לי סכום כסף העומד על 300,000 שח. בן זוגי הוא המפרנס העיקרי והורגלתי לרמת חיים בינונית גבוהה, רמת חיים זו תרד משמעותית אם בן זוגי יילך לעולמו...לעניות דעתך, במידה ואערער על הצוואה מה סיכויי לרשת דירה אחת מתוך 4 דירותיו (בנוסף לזכות מגורים בדירה אחרת)? תודה

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

ראשית - אין "ערעור" על צוואה. יש התנגדות. התנגדות צריכה להיות מוגשת בעילה של ממש ומסיבה אמיתית. בתי משפט נוהגים להטיל הוצאות גבוהות על מגישי התנגדויות סרק תאבי בצע. יש לבדוק את לשון הצוואה - ייתכן שהגשת התנגדות סרק תוביל לאבדן הירושה בכלל. פנה לקבלת ייעוץ בליווי העתק של הצוואה.