משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותחשבון בנק: קיבלתי צו ירושה לבעלי המנוח שם רשום ששני שליש מהכל הולך אליי ושליש לאחותו. יש לי כמה חשבונות בנק משותפים עם בעלי המנוח.

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

חשבון בנק: קיבלתי צו ירושה לבעלי המנוח שם רשום ששני שליש מהכל הולך אליי ושליש לאחותו. יש לי כמה חשבונות בנק משותפים עם בעלי המנוח.

אלכ
אלכס

בחשבון אחד, למרות שבעלי המנוח רשום כשותף בחשבון, כל הכסף שם הוא שלי מהפנסיה שלי. השאלה שלי היא האם גם את הכסף הזה אני צריכה לתת שליש לאחות של בעלי המנוח. וגם איך זה מתבצע בפועל החלוקה של הכסף בחשבונות ביני לבין האחות אני פשוט מעבירה לה שליש ? הבנק מעביר ?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

בדרך כלל בנקים בארץ נוהגים לדרוש שכל היורשים יתייצבו אצלם ויחתמו על משיכת הכספים וחלוקתם. אם לטענתך כספים בחשבון מסוים הם שלך ורק שלך והיורשת האחרת מתנגדת לכך, עלייך להגיש תביעה לבית המשפט לענייני משפחה שיכריע בענין. - לפני חלוקת הכסף בחשבון זה.