משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותצו ירושה אמא והאחים

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

צו ירושה אמא והאחים

בר
בר

אבי נפטר לפני שנה ופנינו לעורכת דין לסדר צו ירושה . אבא כתב בצואה להעביר לאימא שתחיה עוד הרבה שנים את כל הרכוש שלהם אני ואחותי חתמנו על כך שאימא תקבל הכול . אבל אח שלי לא מוכן לחתום הוא שכר עורך דין משלו, כי הוא בטוח שאם יחתום הוא לא יקבל כלום , רק אני ואחותי בסוף . אח שלי קרא את הצואה וראה שרשום שהכול יעבור שוה בשוה לשלושתינו אבל הוא לא מוכן לקבל את זה ולשמוע . ואימא שלי פוחדת , בגלל שאין צו ירושה היא מוגבלת בבנק בחשבון המשותף שלה ואבא , לא יכולה להשתמש בחסכונות וכ"ו ... וגם אנחנו מוגבלים כהיום האחרון בחייה של אמא יגיע חס וחלילה רחוק מאיתנו , לא יהיה לנו גישה לחשבון הבנק של ההורים כדי לסדר את החלוקה של הכסף שישאר שם שוה בשוה , ולמכור את הדירה ולחלק בין שלושתינו . העורכת דינית ששכרנו פשוט הרימה ידיים וטוענת שאין מה לעשות כרגע , היא דיברה עם אח שלי ואם העורך דין שלו במטרה להגיע לפשרה שיחתום אבל אח שלי לא מוכן בשום אופן . מה עלינו לעשות ? אימא לא במצב טוב מבחינת בריאות ומאוד נלחמת בשיינים על אח שלי וגם אנחנו ... לא מקובל עלינו מה שהיא אמרה העורכת דינית ששכרנו שפשוט הרימה ידיים וטוענת שאין מה לעשות כרגע ........ איזה עוד פתרונות אפשר לעשות ? בית משפט ? למצוא עורך דין אחר ?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

(1) אם יש צוואה שנעשתה כדין, הרי שההליך שיש לנקוט הוא בקשת צו קיום. "צו ירושה" מבקשים כאשר אין צוואה. (2) כאשר יש צוואה, אין צורך בהסכמת יורש להליך. צריך להגיש ומי שיש לו טענות, שיגיש התנגדות ואז יתנהל משפט. בעקרון בית משפט איננו מקבלים באהדה התנגדות שנועדה לשם ההתנגדות, או ליצירת לחץ כלכלי כדי להשיג תוצאה שאינה לפי הצוואה. (3) אם אין צוואה- יחול חוק הירושה. אי אפשר לחייב יורש לוותר על המגיע לו לי חוק. (4) אין זה ברור מדוע אותה עורכת דין "הרימה ידיים" ולכן איני יכול להתייחס לכך. (5) הפורום אינו מסגרת מתאימה ליעוץ הנחוץ לך. כדי לקבל ייעוץ מעשי מתאים עלייך לפנות לקבלת ייעוץ עם המסמכים שבידייך. אשמח לסייע.