משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותכתיבת צוואה באופן עצמאי הורשה לגופים ציבוריים

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

כתיבת צוואה באופן עצמאי הורשה לגופים ציבוריים

אלי
אלי לוי

שלום, האם ניתן לכתוב צוואה לבד בכ"י וכו' בהתאם להנחיות שמופיעות באתרים שונים. אדם המעוניין להוריש את נכסיו לגופים ציבוריים או גופי עזרה לימנהם , יש הוראות מיוחדות בצוואה? האם צריך לתת פרטים מדוייקים ולא להסתפק בשם האוניברסיטה העברית בירושלים , למשל? האם יש צורך במתן הוראה בצוואה על מינוי מנהל עיזבון? תודה.

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

התשובה בעקרון היא - כן! יש לזכור שצוואה היא כלי משפטי להעברת רכוש לאחר המוות. כלומר במצב בו מי שמעביר כבר איננו ואינו יכול לתת הוראות או לשנות מדברים. העברת רכוש יש לתכנן. לכן מומלץ בעשיית צוואה להעזר בייעוץ מקצועי. לאור השאלות ששאלת נראה שאתה צריך ליווי מקצועי. בהורשה למוסדות רצוי שיהיה מנהל עזבון.