מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
סטטוס חשבון של אדם שנפטר
שלום רב לצערי אבי נפטר לפני כשבועיים ,בשיחה שלי עם משרד הפנים עוד לא עודכן הפטירה ולכן גם לא הונפק תעודת פטירה.במהלך השבעה קיבלתי חשבון לפלפון של אבי ממספר חסוי שטענו כי מדברים מהבנק ושאבי פנה אליהם.דבר זה אינו נכון כי אני יודע שזה לא קרה,אמרתי שאבי נפטר ולא פנה אלהם.הייתי מעורב בחשבון של אבא אך לא שותף ככה שאני יודע מה החיובים ומצב החשבון אף סייעתי לו בלהפקיד לו.אמש חסמו את הגישה שלי לאתר האינטרנט וכרגע איני יודע מה סטטוס החשבון.אציין כי אני גר עם הורי,כל החיובים של הבית כולל משכנתא אצלו בחשבון ואין לי שום מידע האם החשבון מוקפא ואז יחזרו כל הוראות הקבע ?מצב שהוא בעייתי כי אני ל יכול להעביר הוראות קבע עד שיש תעודת פטירה .האם במצב שכזה החשבון ממשיך להיות פעיל מבחינת הכנסות וחיובים כל עוד החשבון יש לו יתרה ?האם זה חוקי לחסום גישה על סמך טלפון ?כי כאמור משרד הפנים לא הודיע כי הוא לא עודכן במרשם האוכלוסין ,אין לי דרך גם לברר מי הוא אותו אדם שפנה לבנק ופתח פניה כי זה לא היה אבי (בדקתי גם בשיחות הטלפון ואין תיעוד כזה בחודשים האחרונים) . האם יש לי דרך לברר מה סטטוס החשבון ללא תעודת פטירה? אשמח לתשובתך בהקדם תודה

1. איני יודע איך הבנק למד על מות אביך. אולי ראו הודעת פטירה. בכל אופן הבנק אינו נזקק להודעות רשמיות על מנת לנקוט פעולות להגנת החשבון לפי שיקול דעתו. 2. כל עוד לא הוצא צו ירושה אינך זכאי באופן רשמי למידע מהחשבון ואף לא לבצע פעולות בחשבון. בנקים נוהגים לכבד הוראות קבע מוכרות ותיקות כמו ארנונה או מים או משכנתה מבלי שיש על כך הוראת חוק מפורשת. 3. אתה יכול לנות לסניף הבנק כשאתה מצויד בתעודת זהות שלך ושל אביך עם הספח בו אתה מופיע כבנו ולבקש לברר מה הבנק יכבד ומה לא. לא יתנו לך מידע על החשבון כי זה חסוי בחיסיון בנקאי אבל כן יכולים שם לאשר לך שימשיכו או יםסיקו לקיים הוראות קבע. אם יפסיקו ועלול להגרם נזק, יש פתרונות משפטיים.
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד