משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותשאלה על ערעור צוואה של אחד הצדדים

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

שאלה על ערעור צוואה של אחד הצדדים

שרה
שרה55

שלום, ברצוני לערוך צוואה לא שוויונית בין 2 בנותיי. במידה והבת (שמסודרת כלכלית) מערערת על הצוואה וזוכה, האם החלוקה החדשה תהיה 50%-50%? יש בידי אישור מגריאטר על כשירות לכתיבת צוואה. אני מתגוררת עם בתי שנמצאת במצב כלכלי לא טוב, היא אם יחידנית שגרה אצלי אך עוזרת לי בכל הדברים. האם ניתן יהיה לטעון שהמצב הזה השפיע עליי, שבתי השפיעה עליי מעצם יחסי הקרבה והתלות ההדדית ביננו? בתי שבמצב כלכלי טוב מאד מאיימת שאם לא ארשום לה כך וכך היא תערער, מה שמדאיג אותי לגבי בתי השניה.

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

צוואה צריכה לשקף את רצונך האמיתי ולא את רצונה של בתך. כל יורש יכול תמיד להתנגד לצוואה - זאת זכות מכח חוק. אין לעשות צוואה כך שלא תשקף את רצון המצווה רק בגלל שיש חשש מהתנגדויות. יש פתרונות משפטיים זולים או יקרים לעריכת צוואה שנועדו להבטיח את עמידת הצוואה בפני התנגדויות. אשמח לעזור.