מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.
מועד ערך מטבע זר בירושה
שלום לכם, סבתי נפטרה והשאירה אחריה דירה וחשבון בנק במטבע הדולר. אבקש לדעת האם ערך המטבע נקבע ביום הפטירה של המנוח או רק בעת חתימה על צו הירושה מצד הכל היורשים. ואם קיים לכך גם מראה מקום משפטי אשמח מאוד. רוב רוב תודות, דניאל

התשובה תלויה בשאלה - בקשר למה נדרש השערוך? בעקרון חלוקת עיזבון לפי צו ירושה היא של מה שיש בחשבון ביום החלוקה בפועל. אם יש צוואה הקובעת אחרת, יש לפעול לפיה.