לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אורי אה

חובות נפטר וצו ירושה

שלום רב ,אבי נפטר בסוכות השנה , כבר פונים נושים שהם חברות אשראי חובות של כרטיסים+הלוואות חוץ בנקאיות.סך החובות קרוב ל100,000 שקל . בחשבון של אבי כ20000 שח בלבד ,הדבר הנוסף שיש זה דירה שרשומה גם על שמו אך גם על שם אימי ואחותי ואנחנו גרים בבית זה. לפי מיטב הבנתי הכסף למחיקת חובות היא מהעזבון שכולל הדירה.האם אני צודק ?כלומר אין לי חובה לשלם מכספי שלי את חובותיו?.הבעיה שאני לא רוצה שיגעו בדירה,אך אני לא רוצה להסדיר מצד שני להגיע למצב שבסוף אני לא אוכל לעמוד בהסדר,מה אומר החוק ?האם במצב שכזה במקרה ואני לא רוצה שיגעו בדירה מה הצורה להסדר שאני יכול להגיע ,אין לי 80000 שח זמינים ויש לי לאחותי ולי עוד הלוואות שכלל אני לא בטוח שנצליח לקחת עוד אחת . האם את כל החובות במלואם אני צריך להחזיר ?או שיש אפשרות של פשרה למחיקת אחוז מהחוב? כמו כן מה ההבדל בין צו ירושה בבית דין רבני לבין רשם הירושות? אשמח לתשובתך תודה מראש

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

(1) מי שיורש יורש גם זכויות וגם חובות. מי שאינו רוצה בכך יכול להסתלק מירושתו. (2) חובותיו של יורש מוגבלים בגבה מה שקיבל בירושה. אם חלקו של אביך בדירה עולה על השווי של סך כל החובות, יש עליכם חובה לפרוע החובות ממכירת הדירה או בכל דרך אחרת. (3) אתם יכולים לפנות לכל הנושים ולבקש התחשבות כזאת או אחרת. הם אינם חייבים להתחשב.בעקרון כל נושה זכאי למלוא החוב המגיע לו. (4) כדאי לאמך להתייעץ עם עו"ד העוסק גם בגירושין. ייתכן וכאלמנה יש לה זכויות מכח הנישואין הגוברות על הנושים. (4) מבחינת תוקף צו ירושה אין הבדל בין בית דין לבין הרשם לענייני ירושה. יש הבדל בהליך. אצל הרשם אפשר לעשות הכל באופן מקוון. בבית הדין כל היורשים צריכים להופיע.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות