מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
תלוי גודל של אגרה מכותרת.
שלום, אם במקום לכתוב בקשה להתנגדות לצוואה, אני אכתוב הנידון: בקשה לבטל או לשנות את צוואה של מנוחה, לפי רצונה האחרון. את המורישה: אירית רוזנברג, ז"ל, מ.ז 04913174 , חיפה... אם אזכה לאגרה של 237 ש"ח. ?? ולא 1000 ש"ח.. בעצם אני מגיש בקשה לשם צדק.. ומבקש לעביר את העיזבון למדינה.. לא בשבילי.. כי כותרת התנגדות נראה לי יקרה מאוד. תודה

כאשר יש יורש לפי צוואה, המדינה אינה יכולה לרשת. כאשר מתבטלת צוואה, הירושה תעבור ליורשים לפי דין ולא למדינה. המדינה יורשת רק אם נבדק ונמצא בוודאות שאין יורשים לפי דין.
תודה רבה לך על הבהרה... דווקא מצאתי בני משפחה אחרים כדי יתאבכו על ירושה... אם כך, אז יתכן שיש גם לי סיכוי, כי הייתי בן זוג שלה בעבר. ורק אני טיפלתי בה במקרים קריטיים.. אני זקוק לעו"ד באחוזים.. איבדתי את יכולת לתפקד כפי שצריך. פניתי לרשמת עם בקשה לפטור מתשלום אגרה, ובקשתי לגלות מה היה כתוב בצוואה קודמת.. כי צוואה אחרונה - מנוחה נתנה לי.. ביקשתי להרחיק מועד, כי לא מסוגל לתפקד.. בגלל פציעה וכואבים.. תודה לך על הבהרה.. אז נשארת אופציה לאבק על כסף בשבילי. הייתי בן זוג של מנוחה. עוד בקשתי לעדכן אותי לגבי מועד להגשת התנגדות, או ביטול צוואה. כי עו"ד אחד אמר לי שמועד להגשה 45 יום.. ועו"ד אחר אמר לי שסה"כ 14 יום לאחר פרסום....
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד