מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
צו איסר דיספוזיציה וביטול עיקול
הוגשה בקשה לביטול עיקול בתיק סגור שהיתה על סך 2 מליון שקל במשך כ 4 שנים שניתנה בסעד זמני בשנת 2016 . וזאת לאחר שמונה מנהל עיזבון מנהל העיזבון ובא כוח התובעים התנגדו לבקשה הרשם נתן מספר פעמים זמן להגיש כתב תביעה מתוקן למנהל העיזבון ובנתיים נתנו החלטות זמניות על החשבון המעוקל עד כדי חסימה כללית של כל החשבון ועוד בזמן הקורונה לאחר בקשות חוזרות לאשר את ביטול העיקול הוחלט לתת ביד אחת צו איסור ציספוזיציה וביד השניה נכתב בבקשה של בעל החשבון למרות שניתן צו האיסור על דיספוזיציה הרשמת כתבה אני מחליטה על ביטול העיקול מה אני מבין מכל זה ? האם בוטל העיקול או לו מה קורה פה ? יש לי מורת רוח ואני מאוכזב. מהתנהלות בית המשפט והדבר גורם לי לעוגמת נפש והוצאות גבוהות ומיותרות ואיני יודע אם אוכל להשיבם או לקבל חלק מהם מדובר כל כמה עשרות שקלים נבדקת האפשרות לערער אבל אין לזה סוף ואיני יודע אם תהיה החלטה יותר טובה והאם שווה להוציא עוד כספים . אנא עזרו חי אני מיואש מהכל . ומהתנהלות בית המשפט לענייני משפחה .

הענין שתארת מורכב מכדי שניתן להבינו מהמה שכתבת. כמובן איני יכול לתת שום עצה בענין. בעקרון אם מדובר בחשבון השייך לעיזבונו של אדם רק מנהל העיזבון מוסמך לנקוט פעולות או להגיש תביעות בקשר לחשבון זה. אם מנהל העיזבון נמנע מנקיטת פעולות, אפשר לפנות לבית המשפט שמינה אותו ולבקש שבית המשפט ייתן לו הוראות לפעול.
שאלות נפוצות:
יחיאל שייביץ
יהודית
שחר בן-דוד