לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מר צבי

בקשה לעיון בתיק לקיום צוואה

הגשתי בקשה לרשם לענייני ירושה לעיון בתיק למרות שאינני צד פורמלי בתיק אחרי ששילמתי אגרה בסך 28 ש"ח וכפי שהחוק מאפשר לי, לאחר זמן קצר נמסר לי בתגובה מהרשם כי מאחר והתיק ע"ש המנוח ז"ל עבר לבית המשפט לענייני משפחה עלי לפנות לבית המשפט לקבלת מסמכים מהתיק וכן הובהר לי כי ניתן להגיש בקשה להחזר האגרה ששילמתי מאחר ולא קיבלתי לבסוף את זכות העיון, שוחחתי עמם טלפונית וביקשתי רק את החומר שהיה קיים ברשם לענייני ירושה טרם סגירת התיק והעברתו לביהמ"ש לענייני משפחה אך נאמר לי כי איחרתי את המועד ולמרות שאם הייתי פונה אליהם טרם הסגירה אזי הייתי רשאי לקבל את זכות העיון בתיק בכפוף לתשלום אגרה הרי שכעת משנסגר התיק אצלם לא ניתן יהיה לעיין גם בחומר הישן בתקופה שזה כן התנהל אצלם, וכי כל פניה בנושא צריך שתיעשה מול ביהמ"ש לענייני משפחה בלבד שהוא כעת דן בתיק עקב התנגדות לקיום צוואה שהגיש אחד מן היורשים הפוטנציאליים- וכאן אני שואל האם יש לי איזה סיכוי לקבל מבית המשפט לענייני משפחה אם אגיש בקשה לזכות עיון בתיק למרות שאין לי צד ישיר בענין אלא סתם סקרנות גרידא "להציץ" בצוואה ולהבין מקרוב מה הם טענות הצדדים או שחבל על המאמץ? ובמילים פשוטות איך במצב הנוכחי אני יכול בתשלום אגרה כמובן לעיין בתיק ובעיקר כל רצוני הוא לראות את נוסח הצוואה המלא שהשאיר המנוח ז"ל?! מודה לך מראש על התשובה וכמובן על מאות התשובות שקראתי כאן על שלל השאלות המגוונות במשך הזמן שהחכימו אותי רבות בתחום זה בברכה צבי

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

משהועבר "ענין" מן הרשם לענייני ירושה אל בית המשפט לענייני משפחה, לרשם אין סמכות לטפל ב"ענין" . כל הסמכויות הן לבית המשפט. לפיכך אם חשוב לך הדבר, יש להגיש במזכירות בית המשפט בקשה לעיין בתיק המסוים. הבקשה תועבר לשופט המטפל או לשופט שימונה להחליט בבקשות מעין אלו. ככלל יש לזכור שכל ענין בבית המשפט לענייני משפחה הוא "בדלתיים סגורות". כלומר אין זכות לציבור לדעת או לקבל מידע או מסמכים. רק פסקי דין והחלטות אחרות ניתנים לפרסום באישור השופט הדן ובכפוף למגבלות שיקבע (בדרך כלל הסתרת כל פרט מזהה הנוגע למי מהצדדים).

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות