משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותפשיטת רגל של עזבוןאדם חייב לי כסף יש לי פסק דין. הוא נפטר ועורך הדין שלו מונה למנהל העזבון שלו בבית

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

פשיטת רגל של עזבוןאדם חייב לי כסף יש לי פסק דין. הוא נפטר ועורך הדין שלו מונה למנהל העזבון שלו בבית

אלמ
אלמוג

אדם חייב לי כסף יש לי פסק דין. הוא נפטר ועורך הדין שלו מונה למנהל העזבון שלו בבית הדין הרבני בהתאם לבקשת המנוח בצוואה. שמעתי שהוא מבקש להכניס את העזבון לפשיטת רגל. השאלה שלי האם במצב כזה פשיטת הרגל מתנהלת בבית הדין הרבני או בבית המשפט? האם הם חייבים להודיע לי על פשיטת הרגל ולאפשר לי להגיב?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

החוק שחל על הליכים אלה הוא חוק חדלות פרעון החדש. ההליכים מתנהלים בפני משרד המשפטים בתפקידו כממונה לפי חוק חדלות פרעון. יש להתייעץ עם עורכי דין העוסקים בתחום של חדלות פרעון.