משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותלמי וכמה מגיע מירושת הסבתא

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

למי וכמה מגיע מירושת הסבתא

מאי
מאיה ט

סבתי נפטרה ולאחר מספר חודשים גם אימי נפטרה. לאמא שלי יש אח. לסבתי היתה דירה שנמכרה . מחצית מסכום זה הועבר לאבי ולאח של אמי. יש לי עוד 3 אחים. האם מתוך הסכום שאבי קיבל אני ואחיי צריכים לקבל משהו ?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

אם אמך נפטרה אחרי סבתך, וסבתך לא השאירה צוואה. אמך יורשת מחצית והדוד מחצית. אם אמך נפטרה ללא צוואה חל החוק. לפי החוק כל רכושה של אמך (כולל מה שהגיע לה מירושת הסבתא) מתחלק כך: חצי לבן זוגה (הוא אביך) והחצי הנוסף לילדים. כלומר: אם לאמך הגיעו 200 שקלים מסבתא, אביך זכאי ל 100 ואת וכל אחד מ- 3 אחייך זכאים ל 25 כל אחד. אם אביך נטל את כל הכסף, עליו לשלם לכם את המגיע (לא רק מעזבון הסבתא, אלא גם מעזבון האם המנוחה).