משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותמיסוי עזבון -ירושה מאם שנפטרה

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

מיסוי עזבון -ירושה מאם שנפטרה

עינ
עינב מזרחי

אימי נפטרה . אני ואחי היורשים היחידים. עזבון-דירת מגורים,חשבון בנק וחלק קטן בקרקע לא למגורים. לי יש דירה בבעלותי ולאחי אין דירה. ערך הדירה כ3 מליון ש"ח. אנו רוצים לרשום את הדירה חצי-חצי על שמנו ולהשכיר אותה. 1. שכ"ד יהיה כ 6000-6500 ש,ח. האם יהיה פטור ממס הכנסה מאחר והוא מתחלק ל 2 אחים ? 2. האם שנינו זכאים לפטור מס שבח במכירה עתידית ? ( דירת מגורים יחידה של האם ) 3. מה גובה מס רכישה שלי ושל אחי אם אחד מאיתנו ירצה בעתיד לרכוש את החצי של השני ?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

כל התשובות הן לפי המצב החוקי נכון לרגע זה. צפויים שינויים בדיני מסים בגלל המצב הכלכלי במדינתנו. לפיכך (1) כן. (2) כן. (3) תשובה מורכבת, כי תלוי איך תרצו לבנות העסקה ביניכם.