משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותצו קיום צוואה התנגדות מאשת המנוח

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

צו קיום צוואה התנגדות מאשת המנוח

נטל
נטלי צ

שלום אני ואחותי רשומות בצוואה של אבי היורשות הבלעדיות . אמי היא מנוהלת ע"י אחותה שהיא אפוטרופוסית שלה. אמי ואבי היו נשואים אך לא היה ביניהם קשר חוץ מהמגורים באותו הבית ולדברי הבית . אבי עשה צוואה שיש גם חווות דעת של פסיכיאטרית שהוא כשיר . משום מה דודה שלי חושבה שיש לאמא שלי עילה להיות גם ביורשים של אבי ושהיא תקבל חצי ואני ואחותי נתחלק . האם יש עילה לדבר הזה כשיש צוואה ברורה ? עשיתי את התהליך באופן עצמאי ששלחתי מקוון . תודה רבהה

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

לכל אדם יש זכות מכח החוק להגיש התנגדות לצוואה בכוונה שהצוואה לא תקוים כלשונה או לא תקוים בכלל. הזכות היא להגיש התנגדות אך אין משמעות הדבר שכל התנגדות מתקבלת. המגיש התנגדות צריך לשכנע את בית המשפט בצדקת טענותיו. לא די ב"טענות". ההתנגדות מכוונת פעמים רבות לא ללשון הצוואה אלא לנסיבות עריכת הצוואה בטענה שיש בנסיבות כדי ללמד שהצוואה אינה משקפת רצון אמיתי של המצווה.