משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותזכויותיי בירושה כבת חורגת

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

זכויותיי בירושה כבת חורגת

ארי
אריאלה

אמי היתה נשואה לאבי החורג במשך 35 שנה, מאז היותי בת 12. אני חייתי איתם בביתם עד גיל 26, וכמו כן גם ב 14 שנה האחרונות לחייו. לאבי החורג יש בת נכדים ונינים. בתו אמרה שאביה לא השאיר אחריו צוואה ושגם אין לה צו ירושה (תמוה בעיניי, בהתחשב בעובדה שהיה לו חשבון בנק שרשום על שמו בלבד) שאלתי היא: 1. בהנחה שאין צוואה, האם אני זכאית, כבת חורגת, וכסמוכה על שולחנו בעבר ולפני מותו, לרשת חלק מרכושו? 2. אחרי מותו, אמי קיבלה פנסיית שאירים מקרן הפנסיית שלו, עד ליום מותה, כשנה לאחר מותו. האם אני, כיורשת של אמי, זכאית להמשיך לקבל את פנסיית השאירים מקרן הפנסיה של אבי החורג?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

בישראל ירושה לפי חוק היא זכות של ילד/ה ביולוגי/ת או מאומץ. קשר אישי טוב אינו מספיק. לכן בהעדר צוואה אינך יורשת. פנסית שארים אינה מיועדת לנשים בוגרות, אלא לבת/בן זוג ולילדים קטינים של המנוח/ה