משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותויתור על חלק בדירות ירושה

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

ויתור על חלק בדירות ירושה

דרו
דרור בנ

אני ואחותי ירשנו שתי דירות מהורינו, טרם בצענו רישום העברת בעלות, אבקש לשאול, האם אני יכול לותר לאחותי על חלקי בדירה אחת והיא תוותר לי כנגד בדירה השניה, האם זה עסקת מכירה, או חלק מתהליך הירושה ולא נדרש לשלם מס מכירה. בנוסף, האם יש יתרון בכך שנשאר בבעלות חצי חצי אני ואחותי, מבחענות משפטיות או כלכליות, לכל אחד מאתנו דירה משלו? כי גם הבנתי שכמחצית דירה לא נחשבת לבעלות על דירה לצורכי מיסוי ואחרים, או שזה טעות, תודה.

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

הכלי המשפטי העומד לכם הוא הסכם חלוקת עיזבון. עריכת הסכם כזה איננה ר לכתב מספר שורות, אלא מחייבת בחינת השלכות כלכליות מיסוייות וגם משפחתיות של ההסכם המוצע. אשמח לעזור, אך הפורום איננו מסגרת מתאימה לייעוץ כזה כי לכל הרכב יורשים יתאים הסכם אחר.