משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותצוואת המנוח רכישת דירה

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

צוואת המנוח רכישת דירה

רחל
רחלי ש

אבי השאיר צוואה ובה כתוב שתירכש עבורי דירה חדשה מקבלן בישראל בעיר ילדותי אינני מתגוררת בארץ וכבר אין לי דירה לארץ מה הסיכוי לשכנע את השופטת כי התיק כבר בבית משפט לקנות דירה באזור מושבי בחו"ל היום וגם אם יקנו דירה לפי צוואתו של אבי אני אמכור אותה בשלב מסויים כי אין לי אפשרות להגיע לארץ מה הסיכויים ?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

אינני יודע לגבי סיכויים. יש לנסות להבין מלשון הצוואה מה רצה אביך להשיג. ואם לא מלשון הצוואה אולי מעדות של מי שליווה אותו בעשיית הצוואה: האם כוונתו ודאגתו העיקרית היתה לגרום לך לגור בישראל ואז הצוואה תפורש בדקדקנות לפי הכתוב בה. או שכוונתו ודאגתו העיקרית היתה לדאוג לך למקום מגורים חדש שיהיה שלך בלבד כשהדגש הוא על מקום מגורים ולא על ישראל דווקא. ככל שיהיו עדים או ראיות אחרות מה היתה כוונתו כך תגדל הסבירות לדעת מה ההחלטה הצפויה.