מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
0539376325
חזרה לפורום

עורך הדין של האפוטרופוס החיצוני של אבי הודיעה לי ולאחי שאבי נישל אותנו מצוואתו

זהר
זהר 52

עורך הדין של האפוטרופוס החיצוני של אבי הודיעה לי ולאחי שאבי נישל אותנו מצוואתו לאבי שעוד חי יש אפוטרופוס חיצוני לרכוש וגוף. בדיון מסוים שנעשה בבית משפט עם עורכת הדין של העמותה היא כתבה לשופטת שאבי נישל אותנו מהצוואה. אני מדגיש שהיא אמרה זאת בלי שום קשר לנושא הדיון. אני הופתעתי לשמוע את זה ממנה. קשה לי לעכל את זה ולהאמין שזה נכון. ראשית אך עורכת דין של העמותה יכולה לדעת מה רשום בצוואה? שנית האם מותר לה לחשוף דברים מהצוואה כשאבי עדיין בחיים? שלישית מה עלי לעשות לאחר שנודע לי דרכה דבר נוראי זה? תודה

RE:
רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות - עורך דין ונוטריון

(1) צוואה אמורה להישמר בפרטיות כל עוד המצווה חי. חשיפת תוכן צוואה היא מעשה לא ראוי. ייתכן שזאת עילה לתלונה לועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין, אלא אם יש לכך הסבר ראוי. (2) אביך אינו חייב דבר לך או לאחיך ויכול להוריש רכושו כרצונו למי שבא לו. (3) כל עוד אביך בחיים הצוואה איננה מסמך מחייב. אחרי מות האב אפשר יהיה להגיש התנגדות לצוואה. אם לאב מונה אפוטרופוס הרי שיש לו בעיה רפואית משמעותית. קיומה של בעיה כזאת עשוי להוות עילה טובה להגשת התנגדות לצוואה.