משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותצוואה של בנאדם לא צלול

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

צוואה של בנאדם לא צלול

אבי
אבישי

שלום יש לי דודה ערירית שסובלת מדמנציה ויש לה אפוטרופוס אחיינית שלה בת דודה שלי. נאמר לי שקרוב לודאי הבית של הדודה יעבור לאפוטרופוס כירושה. איך נעשתה צוואה אם הדודה אינה בשכלה? מה הדין לגביי צוואה של מי שאינו צלול ? .וערירי ?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

אין קשר בין מצב ערירות לבין דמנציה. אם יש צוואה שנעשתה בעת שהדודה היתה עדיין צלולה, הצוואה מחייבת. אם אין צוואה תקפה או אין צוואה בכלל, הירושה תהיה לפי סדר הירושה שבחוק. החוק קובע סדר ירושה לפי קרבת דם. מי שקרוב יותר יורש. לאדם ערירי הקרובים לו ביותר הם הוריו. בהעדר הורים הקרובים ביותר יהיו אחיות ואחים. ואם הם כבר מתו, הקרובים ביותר יהיו אחייניות ואחיינים של הערירית.