משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותהפקדת צוואה לפי סעיף 75 לחוק הירושה

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

הפקדת צוואה לפי סעיף 75 לחוק הירושה

ס.
ס. ברק

בידיי מצויות צוואה אחרונה + צוואה קודמת של מצווה כלשהו. האם סעיף 75 לחוק הירושה מחייב אותי להפקיד בידי הרשם לענייני ירושה, לאחר מות המצווה, לא רק את הצוואה האחרונה שערך, אלא גם צוואה קודמת שלו ?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

חוק הירושה קובע "מי שיש בידו צוואה". החוק אינו מגדיר איזו צוואה. לפי לשון החוק - כל צוואה. אפילו ישנה. אפילו כזאת שלכאורה בוטלה. הסיבה - תמיד קיימת אפשרות שצוואה מסויימת לא תקוים ולפי חוק במקרה כזה יש לקיים צוואה קודמת.