משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותהאם לידועה בציבור קיימת זכות לרשת את בן זוגה שנפטר

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

האם לידועה בציבור קיימת זכות לרשת את בן זוגה שנפטר

תקו
תקוה זיו

לגרוש שלי יש דירה שנקנתה על ידי שנינו עשרים שנה לפני תחילת היחסים עם בת זוגו, הדירה רשומה על שמו בהסכם גירושין , הוא היה במערכת יחסים איתה עשרים שנה . . לפני חודשיים הוא נפטר . יש לי 4 ילדים ואין צוואה . שאלתי ; האם יש לה זכות לרשת את עזבונו,?? האם השקעה בדירה , של סכום קטן מצידה מקנה לה זכות כלשהי ???

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

חוק הירושה מכיר בזכות של בת זוג המקיימת משק בית משותף הם המנוח לרשת את המנוח כאילו היתה נשואה לו (יש תנאים נוספים). השקעתה בדירה אינה קובעת. עשרים שנות חיים משותפים יוצרות לכאורה שיתוף בחיים. אלו כללים. יש לבדוק את העובדותה מסויימות של המקרה המסוים הזה.