משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותהלוואה על חשבון הירושה

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

הלוואה על חשבון הירושה

היל
הילה בן

שלום הורי הציעו לתת לי הלוואה לרכישת דירה על חשבון הירושה. יש לי עוד 2 אחים והם טוענים שיש להצמיד את ההלוואה לפי יחס עליית המחיר של דירת הורים שב120 נירש. זה נשמע לי לא הוגן כי הדירה שנירש והדירה שאני ארכוש הן לא שוות ערך (דירתם חדשה ובאזור מאוד מבוקש כך שסכום ההלוואה שלוקחת היום יעלה משמעותית בהתאם לשווי דירתם). אשמח לעצתך איך לערוך את זה נכון.

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

קודם לכל ההחלטה היא של הורייך כמורישים. הם אלה שצריכים לקבוע את האיזון בין היורשים. והאיזון מורכב מפרטים רבים המשתנים ממשפחה למשפחה. שנית - אם הורייך אינם מאוד זקנים, הרי שאין לדעת עד כמה יעלו מחירי דירות, אם בכלל בעוד שנים רבות לכשימותו. ייתכן גם בעקרון שעוד לפני מותם ימכרו את הדירה שלהם ויעברו למקום אחר. שלישית - יש כל מיני דרכי איזון שאפשר לקבוע והיריעה כאן צרה מלהכיל. את זקוקה לייעוץ פרטני נפרד.