מנהלי הפורום
ירושה במקרה של אחים למחצה שאינם אזרחים ישראלים
שלום רונן, אני בת 34 (ללא ילדים עדיין), בן זוגי בן 45 ויש לו 3 ילדים מנישואים קודמים, שנולדו ומתגוררים עד היום בארגנטינה (בני 23, 15, 14). הוא משלם להם מזונות ונוסע אחת לשנה לבקר כמה שבועות. לי יש דירה אחת בבעלותי (אני משכירה אותה) בשווי של מיליון ש"ח בערך והיא למעשה כל ההון העצמי שלי. המשכנתה בגובה 600 אלף. גם הוא מכר לפני כשנה עוד לפני שהתחלנו לצאת דירה שהייתה לו בארץ, וכרגע הון עצמי פנוי בשווי 300 אלף, ואנו חושבים על רכישת דירה משותפת. אנחנו מתכננים להרות בקרוב, ואני אעבוד בחצי משרה בלבד ויוצא שהוא יהיה המפרנס העיקרי בעסק עצמאי שהקים ששווי ההשקעה שלו בו- 200 אלף. הדילמה שלי היא כזו- במידה והוא יכסה את המשכנתא שלי בהון העצמי שלו (300 כמו שאמרתי), נגרור את המשכנתה שלי ונקנה ביחד דירה משותפת, עד כמה זה שם את הילדים המשותפים שלנו שיגיעו בע"ה בעמדה בעייתית בעתיד הרחוק מבחינת ירושה? לילדים בארגנטינה יש בית שהוא השאיר להם שם ואני לא חושבת שהילדים שלי ילכו ויבקשו חלק מזה. אז איך אפשר לפעול פה בצורה חכמה כך שהדירה שנרכוש תהיה רק לילדים שלנו ותבטיח שלא יהיו סכסוכים וסיפורי אלף לילה ולילה (שבמסגרת התפקיד שלי יצא לי להיתקל). ואולי בכלל לא כדאי לי למכור את הדירה שלי (וכך היא נכס בטוח לילדים שלנו) ושפשוט ניקח משכנתא על דירה נוספת? אציין שאני והוא משוחחים על העניין הזה בפתיחות ויש הסכמה מלאה, ושנינו חושבים שנכון להסדיר הכל מבחינה חוקית. אשמח לקבל כיוון בעניין. תודה!
שאלתך מפורטת ומורכבת. אתם זקוקים לייעוץ אישי שאני יכול לתתו לכם. הפורום הזה אינו מסגרת מתאימה למתן תשובות כמבוקש על ידך. שניכם צריכים לערוך צוואות וגם הסכם מפורט ביו שניכם. המסמכים הללו צריכים להערך ולהחתם תוך התייחסות זה לזה. מומלץ גם לאשר הסכם כזה בבית המשפט למשפחה.