מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
זוגיות שנייה ורכישת דירה
היי..נמצאת בזוגיות שנייה . מתחתנים עוד חודשיים בעזרת השם. לי יש 4 ילדים ולבן זוג אין ילדים - בעיות פריון. לקראת רכישת בית משותף יש לו אחות שכל פעם מסיתה אותו ואומרת לו שרוצה שיכין צוואה כך שאם יקרה לו חס וחלילה משהו החלק שלו, בעצם של הבית המשותף שלנו יעבור אליה. הוא כל הזמן רב איתה ולא מקשיב לה . אבל לי זה עובד בראש ובאמת אני שואלת : 1. אם באמת חס וחלילה יקרה לו משהו ואנחנו כבר קנינו בית משותף ונישאנו - האם החלק עובר אל המשפחה שלו או אליי ? 2. אם וחלילה לי יקרה משהו , האם החלק שלי מהבית המשותף עובר לילדיי או אל בעלי ? 3. מה כדאי לעשות בסיטואציה המורכבת שלנו כדי שאף אחד לא יפגע בעתיד ?

תשובות טובות לשאלותייך מחייבות בירור עובדות פרטיות שונות. לכן ראוי לך לפנות ולקבל ייעוץ אישי המתואם לך ולו אישית. התשובות שאענה כאן הן עקרוניות כלליות: 1. חלקו בבית המשותף יתחלק בינך לבין משפחתו. 2. אם לא תעשי צוואה חלקך יתחלק בינו לבין ילדייך. 3. אינני מבין מה זה "סיטואציה מורכבת". ואינני מבין "כדי שאף אחד לא ייפגע". תמיד מישהו ייפגע או עלול להיפגע. אתם כזוג צריכים פתרון משפטי מורכב הכולל הסדר ממון וגם צוואות של שניכם. הפורות הזה איננו המסגרת המתאימה לכך. אשמח לעזור אם תפנו.
שאלות נפוצות:
רון בב
יחיאל שייביץ
יהודית