משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותזוגיות שנייה ורכישת דירה

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

זוגיות שנייה ורכישת דירה

מרי
מרים וקנין

היי..נמצאת בזוגיות שנייה . מתחתנים עוד חודשיים בעזרת השם. לי יש 4 ילדים ולבן זוג אין ילדים - בעיות פריון. לקראת רכישת בית משותף יש לו אחות שכל פעם מסיתה אותו ואומרת לו שרוצה שיכין צוואה כך שאם יקרה לו חס וחלילה משהו החלק שלו, בעצם של הבית המשותף שלנו יעבור אליה. הוא כל הזמן רב איתה ולא מקשיב לה . אבל לי זה עובד בראש ובאמת אני שואלת : 1. אם באמת חס וחלילה יקרה לו משהו ואנחנו כבר קנינו בית משותף ונישאנו - האם החלק עובר אל המשפחה שלו או אליי ? 2. אם וחלילה לי יקרה משהו , האם החלק שלי מהבית המשותף עובר לילדיי או אל בעלי ? 3. מה כדאי לעשות בסיטואציה המורכבת שלנו כדי שאף אחד לא יפגע בעתיד ?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

תשובות טובות לשאלותייך מחייבות בירור עובדות פרטיות שונות. לכן ראוי לך לפנות ולקבל ייעוץ אישי המתואם לך ולו אישית. התשובות שאענה כאן הן עקרוניות כלליות: 1. חלקו בבית המשותף יתחלק בינך לבין משפחתו. 2. אם לא תעשי צוואה חלקך יתחלק בינו לבין ילדייך. 3. אינני מבין מה זה "סיטואציה מורכבת". ואינני מבין "כדי שאף אחד לא ייפגע". תמיד מישהו ייפגע או עלול להיפגע. אתם כזוג צריכים פתרון משפטי מורכב הכולל הסדר ממון וגם צוואות של שניכם. הפורות הזה איננו המסגרת המתאימה לכך. אשמח לעזור אם תפנו.