מנהלי הפורום
אי זיכוי היורש בכספי העיזבון.
שלום רב לעו"ד הנכבד מר גדות. ראשית ,יש לך פורום מעולה ,יישר כוח איש יקר, כול הכבוד לך על עזרתך להמוני אנשים ,ועל כך מגיעה לך תודה גדולה ! השאלה שלי היא זו: לאחרונה פניתי לביהמ"ש לענייני -משפחה במכתב ,וזאת בגין כספי-עיזבון שטופלו ע"י כונס הנכסים- אשר מינה ביהמ"ש לענייני משפחה. לאחר שכונס הנכסים הודיע לי כי בוצעה המכירה של עיזבון הוריי המנוחים, מאז חלפו חודשים רבים והוא לא מעביר אליי את כספי-הירושה,לכן פניתי בעניין לביהמ"ש. בתשובה השיבו לי מביהמ"ש לענייני משפחה,כי ראשית יהיה עליי לשלם אגרה לביהמ"ש, ולי זה לא ברור לי מדוע תשלום זה מוטל עליי. הרי כונס הנכסים מחזיק אצלו את הכסף השיך לי ,אז למדוע מטילים עליי לשלם אגרה ? מאחר ואין לי מושג איך ממשיכים מכאן / האם ניתן לבטל את תשלום את האגרה , או שאאלץ לשלם אותה רק לאחר שכספי -הירושה יועברו אליי כחוק. כמי שזכאי לירושה הוריי ז"ל. אודה לתשובתך המלומדת. שרון ג.

חובת תשלום אגרת בית משפט מוטלת על כל צד המבקש בקשה בבית המשפט לענייני משפחה בכל סוג של בקשה. הסייג - בקשות מינהליות מסוג של דחיית מועד. החובה לשלם אגרה נקבעה ב"תקנות בית המשפט לעניני משפחה (אגרות), תשנ"ו-1995" - . ההוראה היא "א יזקק בית משפט לכל הליך, אלא אם כן שולמה בעד ההליך האגרה הקבועה.." הבקשה שאת רוצה להגיש היא מהותית: מתן הוראות לכונס נכסים לשלם כספים. אפשר בסוף הבקשה לבקש מבית המשפט שיחייב את כונס הנכסים לשלם לך הואצות משפט בגלל הטרחה בהגשת הבקשה ובגלל שהאגרה שהוטלה עלייך .