מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.
מכירת עיזבון נחלה מחלוקת בן יורשים
היורשים מעוניינים למכור נחלה לכל המרבה במחיר. אחד האחים מסרב ודורש את הנחלה לעצמו במחיר מופחת ומסרב לשתף פעולה. מה עושים?

אם כבר יש צו ירושה אפשר לבצע פירוק שיתוף בנחלה, כלומר לאכוף את המכירה באמצעות בית משפט למרות ההתנגדות של אותו סרבן. . זה יעלה הרבה לכל הצדדים. יש לשים לב לפני כן: שככל שמדובר בנחלה חלות הוראות מיוחדות: יש לבדוק בהסכם בין המחזיק בנחלה לבין המדינה והאגודה השיתופית. וכן - יש הוראות מיוחדות בחוק הירושה לגבי ירושת נחלה.