משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותמה הדין בירושה שבעליה לא הותיר צוואה? האם ילדיו יורשים אותו אוטומטית?

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

מה הדין בירושה שבעליה לא הותיר צוואה? האם ילדיו יורשים אותו אוטומטית?

מיכ
מיכל ב.ד.

דבר שני, אם המוריש כותב בצוואה שמוריש לילדיו כל רכוש שהוא רכושו בלי לפרט מה כולל הרכוש (בעיקר נכס לא ניידי שיכול להיות בו שינוי, כגון: כספים שיעשה בהם שימוש עד למימוש הצוואה ולא יהיו רלוונטיים) האם זה יפגע בזכותם לרשת את המוריש בלל שאין פירוט הנכסים? תודה.

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

(1) בהעדר צוואה חלה ירושה לפי חוק. היורשים יהיו בת/בן זוג (מחצית מכל מה שהיה של המנוח/ה) ואת המחצית השניה יורשים כל הילדים יחד בחלקים שווים זה לזה. (2) . אין חובה לפרט מרכיבי רכוש בצוואה. בהעדר פרוט החלוקה בצוואה תחול על כל מה שהיה שייך למצווה בשעת הפטירה (כמו בירושה לפי חוק).