משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותחשיפה לצוואה האם כולם יכולים לצפות בה?

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

חשיפה לצוואה האם כולם יכולים לצפות בה?

בני
בנימין

שלום, רציתי בבקשה לברר: האם גם למי שלא מופיע בצוואה כמו קרובי משפחה או חברים תהיה אופציה לראות את הצוואה שהכנתי לאחר מותי? ובמידה וכן ואני לא רוצה שזה יקרה, האם לעשות צוואה ושהעו"ד לא יפקיד אותה ברשם הירושות יעזור וימנע חשיפה של מידע? אמא שלי שאני מוריש לה הכל(אין לי ילדים או בת זוג אך יש אחות) לא תראה את הצוואה. תודה רבה

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

כל עוד אדם בחיים, צוואתו היא מסמך סודי שאין לאף אדם אחר זכות לראותה. משניתן צו קיום לצוואתו של אדם, הופכת הצוואה "מסמך ציבורי", שכל אדם זכאי לקבל העתק ממנה. הפקדת הצוואה אינה חושפת אותה לציבור. החשיפה לציבור היא תוצאת לוואי של קיום הצוואה.