משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותגישה לתנועות של נפטר

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

גישה לתנועות של נפטר

בן_
בן___

שלום, אבא שלי נפטר לפני מספר חודשים, והבנק שלו מסרב לתת לי גישה לתנועות בחשבונו בתקופה שלפני הפטירה. זאת למרות שאני אחד היורשים ובנוסף הייתי מיופה כוח בחשבונו. הנימוק של הבנק הוא פרטיות הנפטר, אך אבא שלי בחר לתת לי גישה תמידית לחשבונו שבכך שהייתי מיופה כוח, כך שהנימוק הזה נראה לי לא רלוונטי. בנוסף, אני מציין פה שאין מחלוקת בין היורשים לגבי כך שתהיה לי גישה לתנועות בחשבונו - כולנו מסכימים לכך. האם הסירוב של הבנק תקין? תודה, בן

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

מנסיוני בנקים כן אפשרו קבלת מידע לפחות בשנה האחרונה שלפני הפטירה. במקרה הנתון - יש לפנות לבנק בכתב בהסכמה בכתב של כל היורשים. להגיש המכתב ולקבל אישור על מסירתו. יש לקצוב זמן סביר לתשובה - אולי שבועיים. בהעדר תשובה כלשהי או אם התשובה שלילית ואינה מנומקת, אפשר לפנות לבית משפט בבקשה למתן צו לבנק למסירת מידע.