מנהלי הפורום
שאלה לגבי קשיים שחברת ביטוח ומשרד הפנים מציבים בפניי
שלום, לפני מספר חודשים אמי נפטרה. יש ברשותי צו קיום צוואה. מול כל הגופים הכל התנהל בצורה פשוטה ע"י הצגת הצו קיום צוואה אך לאחרונה נתקלתי בבעיה מול חברת ביטוח, ומול משרד הפנים. לאמי יש קרן פנסיה עם סכום יחסית קטן, והגשתי טופס תביעה לחברת הביטוח על מנת לקבל את פדיון כספי הפנסיה ,בצירוף כל המסמכים הנדרשים לצורך פדיון הכספים. מאחר ואני היורש היחיד, ולפי תקנון חברת הביטוח צריך להוכיח שאין שאירים הם מבקשים ממני צילום תעודת הזהות של אמי , וספח כדי לראות את פירוט הילדים ותאריך הלידה שלהם (לוודא שאין ילדים מתחת לגיל 21) והמצב המשפחתי. התעודת זהות של אמי נמצאת אצלי, אבל אין ספח הוא נאבד. ניגשתי למשרד הפנים והסברתי להם את הסיבה שאני מבקש ספח חדש והם אמרו לי שהם לא מוציאים בשום אופן ספח חדש לבן אדם שאינו בחיים, וכי באפשרותי או לשלוח אליהם מכתב שמפרט את הסיבה ומנמק באופן משכנע, או לגשת לבית משפט ולהביא להם צו המורה עליהם להנפיק לי תמצית רישום אוכלוסין לאמי ושם יהיה מפורט מספר הילדים, תאריך הלידה שלהם והמצב המשפחתי של אמי. מה לדעתך עליי לעשות? חברת הביטוח מקשה עליי וגם משרד הפנים.

משרד הפנים /רשות האוכלוסין פועלת לפי חוקים ותקנות ונוהלי מנכ"ל. הציעו לך פתרונות פשוטים - השתמש בהם. תמצית רישום מלאה של אמך תספק את כל המידע הדרוש לחברה המנהלת את קרן הפנסיה.