משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותצוואה או בלי צוואה ומה לעשות

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

צוואה או בלי צוואה ומה לעשות

מיר
מירים

שלום אני אלמנה + 3 ילדים נשואים הדירה שאני גרה היא על שמי, 1.השאלה היא לאחר חיים ארוכים האם הדירה גם ככה עוברת ליילדיי הם היורשים שלי, האם אני צריכה לעשות צוואה או שאפשר גם בלי צוואה . 2. ואם לא הכנתי צוואה לאחר מותי מה עליהם לעשות כדיי לקבל את הדירה תודה על תשובה בהקדם האפשרי מירי

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

גם אחרי חיים קצרים, היורשים הטבעיים שלך הם כל הילדים שלך בחלקים שווים זה לזה. אלא אם יש לך בן זוג כלשהו בעת הפטירה. במצב זה ואם את בטוחה שאין ולא יהיה בן זוג, ובטוחה שרצונך שהילדים יירשו בשיוויון זה לזה, אין צורך בצוואה. לאחר מותך הילדים ייפהו לבקש צו ירושה לעזבונך והכל ילך לפי הוראות חוק הירושה.