משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותהעברה ליורש אחרי יורש

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

העברה ליורש אחרי יורש

נטל
נטלי בר

אני נשואה ויש לנו ילד משותף. אני מעוניינת להוריש בצוואה את חלקי בדירה לבן הזוג, אך מעוניינת שלאחר פטירת בן הזוג, חלקי בדירה שהעברתי לבן הזוג יועבר לילדנו. 1. אם אגדיר זאת בצוואה שלי, האם הגדרה זו תחייב את בן הזוג, או שמהרגע שקיבל חלק זה הוא יכול לעשות בו כרצונו? 2. אם כן ניתן לביצוע, האם צריך לבצע פעולת רישום הערת אזהרה על הדירה כדי להבטיח זאת, ואם כן, האם עליי להתייחס לביצוע רישום הערת אזהרה בצוואה? 3. אם בחייו (ולאחר פטירתי) בן הזוג ירצה למכור את הדירה (ובשלב זה לילדנו אין זכויות עדיין על הדירה) האם ניתן לחייב אותו לקבל את אישור ילדנו למכירה (למרות שכאמור אין לו זכויות רשומות עליה)? 4. אם ניתן לחייב את בן הזוג לפי שאלה 3, והילד יסכים למכירה, האם ניתן לחייב את בן הזוג להעביר לילד סכום שהתקבל מהמכירה שהינו שווה ערך לחלקו של הילד בדירה שאמור היה לקבל בעתיד (מאותו חלק שלי שהתייחסתי אליו בהתחלה) ?

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

1. כן - דרוש ניסוח נכון; 2. לא- יש פתרון אחר; 3. כן- אבל צריך לנסח נכון; 4. - כן; יש לערוך צוואה מנוסחת כראוי. יש להקפיד על הפרטים ולהתייחס למצבים שונים. אשמח לעזור.