משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותזכות לראות את הצוואה לאחר פטירה

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

זכות לראות את הצוואה לאחר פטירה

קוב
קובי מ.

היי אבא שלי ז״ל נפטר לפני חמישה חודשים וכמה ימים לפני שנפטר כשהוא בבית חולים וכשאנחנו לבד הוא אמר שהוא השאיר משהו בשבילי מתחת לבגדים בארון בבית ולצערי נמנעה ממני הגישה לבדוק מה הוא השאיר ע״י אמי. אני בטוח במאה אחוזים שהוא השאיר צוואה עם ירושה עבורי אבל אני מניח שזה כבר אבוד… לאחר מכן אמי חזרה ואמרה שהוא הוריש לה את כל הכסף ושיש צוואה שהוא עשה דרך עו״ד אבל מעולם לא ראיתי את הצוואה ואמי מסרבת לומר לי מי העו״ד או להראות את הצוואה. השאלה היא האם יש דרך כלשהיא שאוכל לברר מי העו״ד ולבקש לראות את הצוואה? תודה קובי

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

הדרך הפשוטה - להגיש בקשה לצו ירושה. לפי חוק יורשי אביך אם זוגתו (אמך) והילדים של המנוח. עם הגשת בקשה כזאת תאלץ אמך להציג אותה צוואה שקיימת בידיה לטענתה. אז תדע האם באמת יש צוואה. כמו כן ניתן יהיה לבדוק האם יש או כדאי לנקוט פעולה בקשר לאותה צוואה שתוצג.