משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותירושה קנדית מסבתא לנכדים

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

ירושה קנדית מסבתא לנכדים

יוס
יוסף חיים

סבתא שלי זיכרונה לברכה הייתה מתגוררת בקנדה. היו לה 3 ילדים ו8 נכדים. (לבן הגדול שלה אין ילדים) היא נפטרה והשאירה ירושה לכל הנכדים שלה (8 נכדים סה״כ) ו18 דולר (ח״י) לבן הגדול שלה בגלל שלא הייתה איתו בקשר המון שנים (בערך 20 שנה). בערך שנתיים לפני שנפטרה הם חזרו לקשר והיא הייתה מעבירה לו כספים כמו שהעבירה מידי פעם לכל ילדיה. לאחר שהיא נפטרה ופורסמה צוואתה התברר שהיא השאירה את כל הכסף לנכדים שלה ולא לילדים שלה. והשאירה 18 דולר (ח״י) לבן הגדול שלה שלא הייתה איתו בקשר שנים. (אין לו ילדים ) ושאר הילדים שלה לא מופיעים בצוואה. הבן הגדול היום מתנגד לצוואה בטענה שכשהיה ילד היה מעביר אליה כסף ושהיא הייתה חייבת לו סכום מאוד גדול של כסף. הוא דורש את הכסף הזה מאיתנו הנכדים גם בטענה שכשהוא לא היה בקשר איתה היא הייתה מעבירה לאבא שלי המון כסף ושאבא שלי גנב ושזה עניין עקרוני בשבילו. באנו לקראתו שנחלק שווה בשווה את כל הכסף וכולם יקבלו סכום הוגן. אבל הוא לא מסכים לזה. ביקשנו שיראה לנו מסמך כלשהו שיוכיח לנו שהכסף שייך לו. הוא מסרב להראות לנו ואומר שאנחנו נראה את המכתב הזה רק בבית משפט אם לא נעביר לו את הכסף מיידית. הוא מאיים לתבוע אותנו ולנסות להוכיח שסבתא שלי הייתה משוגעת בזמן שחתמה על הצוואה ושאבא שלי איים עליה (היא הייתה שפויה לחלוטין עד יומה האחרון) ושאנחנו נפסיד את כל מה שמגיע לנו. לאבא שלי יש 5 ילדים שחיים איתו בישראל. כל השאר גרים בקנדה. אנחנו הנכדים מישראל מרגישים שמרמים אותנו. הנכדים מקנדה זורמים עם הבן הגדול ומפעילים עלינו לחץ גם מסיבה לא ברורה ומאימים גם לתבוע אותנו. אנחנו בסך הכל קיבלנו כסף מסבתא שלנו כי כך היא החליטה ובכלל לא ידענו שאנחנו רשומים בצוואה עד שהיא התפרסמה. אנחנו מעולם לא קיבלנו ממנה סכומי כסף באופן אישי לעומת הנכדים שלה בקנדה. אנחנו מבולבלים ומרגישים מרומים הנכדים שלה שנמצאים שם קיבלו ממנה סכומים מאוד יפים של כסף כשהתחתנו כשהיא הייתה חיה. הם טוענים שהם לא זקוקים לכסף של הצוואה והם יעבירו אותו לאמא שלהם ולבן הגדול שטוען שהכסף שלו. האחות השנייה ירשה את הבית של סבתא שלי שהיה רשום על שמה כבר שנים. היא גם איימה לתבוע אותנו בלי שהבנו מה היא קשורה לצוואה ולמה היא מאיימת אם גם ככה אין לה קשר לסיפור אלא אם כן הם מתחמנים אותנו (זה הסיפור בגדול)

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

אם הסבתא חיתה בקנדה ונפטרה שם, הדין שיחול על ירושתה הוא הדין של אותה מדינת מחוז בקנדה. מומלץ להתייעץ עם עורך דין בעל ידע בדיני הירושה של אותה מדינת מחוז.