משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצוואות וירושותצרוף בת זוג להתנגדות לצוואה

מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות - עורך דין ונוטריון

רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.

קביעת פגישה
חזרה לפורום

צרוף בת זוג להתנגדות לצוואה

שחר
שחר כחמון

שלום אני בתהליך התנגדות לצוואה, בת זוגתי בקיאה בכל החומר ההתנגדות יותר טוב ממני. האם יש אפשרות לצרף את בת זוגתי כשותפה להתנגדות ולהיות נוכחת בדיונים? אם כן אך עושים זאת? תודה על המענה

RE:
עו"ד רונן גדות
עו"ד רונן גדות

ראשית - "בת זוגתי" היא הבת של אשה אחרת, שהיא זוגתך. שנית - בהליך התנגדות הצדדים הם רק היורשים, או אדם אחר שיש לו זכות אישית או ענין אישי בירושה. לפי המתואר יכולה אותה אשה לשמש עדה, אבל אינה צד להליך, אם אינה יורשת. לגבי השתתפות בדיונים - דיוני התנגדות לירושה הם "בדלתיים סגורות" כלומר יכולים לנכוח באולם המשפט רק אלה שהם צדדים לדיון. לכן ייתכן שיהיה צורך לבקש הרשאה מיוחדת לנוכחותה במהלך הדיונים. יש לזכור שעד מוגבל בהשתתפות בדיונים לפני שנתן את עדותו. לכן ראוי מאוד להיזהר בכך.