מנהלי הפורום

רונן גדות - עורך דין ונוטריון
רונן גדות הוא עורך דין ונוטריון בגבעתיים, בוגר הפקולטה למשפטים (LL.B) של אוניברסיטת תל אביב. משרדו של עו"ד גדות מספק מגוון שירותים משפטיים בתחום המשפט האזרחי, כולל ייעוץ משפטי כללי ומתן שירותי נוטריון. בשל נסיונו עו"ד גדות מטפל בנושאי ירושה במשולב עם הבעיות הנובעות בכך – בעיקר נושא הזכויות במקרקעין העוברות בירושה. הטיפול בנושא הירושות הוא מקיף: הכנת צוואות לטובת יורשים והתמודדות עם תוצאות של ירושה מכח צוואה או ללא צוואה לאחר פטירת המוריש.
סכסוך סבוך בין יורשים- המשך
תודה על תשובתך. יש לנו קייס הכוונה האם נוכל לתבוע ויש סיכוי לקבל סעד / לזכות בתביעה שכזו. קיימת הוראה כתובה ומפורשת בצוואה שאם אחד הבנים נפטר בניו ירשו את חלקו. שאלתי האם ניתן לתבוע את החלק היחסי של האב מכספים שנמשכו מחשבון אמו הנפטרת , על ידי האפוטרופוסים, ואת החלק היחסי בשכר הדירה ששניהם נהנים ממנו, גם רטרואקטיבית, קרי, מרגע הפטירה.

יש ליורשי הבן המנוח זכות תביעה כלפי היורשים האחרים. יש תקופת התיישנות התביעה עד 7 שנים מיום היווצר העילה, שהוא יום פטירת הסבתא. אבל מומלץ לא לחכות לרגע האחרון. יש להגיש תביעה בהקדם.